Unde aş vrea să fiu mâine, poimâine…

Am aflat doar in dimineata aceasta de un eveniment minunat, cel de-al 22-lea Congres International de Studii Bizantine deschis ieri la Sofia, Bulgaria. Tot ce se intampla acolo va dura doar pana in 27 august!
Ceea ce ma atrage ca un magnet este expozitia intitulata The Brilliance of Byzantium. Greek Illuminated Manuscripts from the Balkans VI –XVIII C (cu piese imprumutate din colectii aflate in orasele Sofia, Plovdiv, Atena, Belgrad, Ohrid, Kalenik si Tirana).
(Nu inteleg de ce informatiile acestea nu circula mai bine)
Va rog sa imi scrieti si sa imi spuneti ca ma luati si pe mine cu masina pana la Sofia, sa vedem impreuna 14 !!! expozitii frumoase organizate cu acest prilej. Programul manifestarilor il gasim aici.


Tags: , ,

 
 
 

One Response to “Unde aş vrea să fiu mâine, poimâine…”

  1. Gravatar of sima sima
    23. August 2011 at 23:42

    Dincolo de frumusetea titlului expozitiei, cu cadenta lui, care singur e in stare sa-ti dea aripi stralucitoare, dincolo de gindul ca poti vedea manuscrise din secolul VI ! – dincolo de frustrari, neputinte, voluptati, eu vad un traseu desenat pe pamint, pe care pasii nostri il pot croi in spatiu: imagineaza-ti cum ar arata un periplu Sofia-Plovdiv-Belgrad-Ohrid-Kalenik (asta nu stiu unde e) -Tirana, plus citeva perle consacrate ca Krusedol, Sopocani, Studenica, Gracanica – ca numai cind le pronunti si deja iti vine sa treci Dunarea de Jos :). Mie mi-ar placea sa vad Albania in acest context, si lacul Ohrid. Iata ce poarta mi-a deschis textul tau, spre doruri din studentie, desteptate de Vasile Dragut ce le stia pe toate acestea piatra cu piatra, ca pe un text de evanghelie.

    Poate totusi se opreste cineva la stopul tau si te duce spre tarimul dorit!

Leave a Reply