La luna

Cu apetitul deschis pentru animaţiile care ne fac viața mai frumoasă, vă recomand La Luna (cel mai apreciat scurt-metraj animat realizat de PIXAR), o poveste foarte drăguţă despre maturizarea în condiţii neobişnuite a unui băieţel. În noaptea asta, tatăl şi bunicul lui îl iau pentru prima dată cu ei la muncă. Aflaţi într-o bărcuţă uzată de lemn, cei trei se avântă în largul mării şi, fără să mai poată zări uscatul, se opresc şi aşteaptă. O mare surpriză îl aşteaptă pe micuţ pe măsură ce descoperă şi înţelege treptat partea cea mai ciudată a muncii familiei lui.


La luna a fost nominalizat la Oscar 2012 pentru cel mai bun scurt-metraj animat, împreună cu The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore, Wild Life, A Morning Stroll și Dimanche.
Desenul animat îl puteți viziona online aici.

Cum era de așteptat, a apărut de curând și cartea La luna, cu ilustrații realizate în acuarele.
(Cromatic, realizatorii animației mărturisesc că s-a pornit tocmai de la tenta pe care desenul cu acuarele o lasă pe hârtie, încercând apoi să se reproducă acest efect cât mai mult. Ca rezultatul final să fie spectaculos, cei de la PIXAR au angajat pe cineva care să studieze reflexiile Lunii în apa mării din realitate ca să o poată reproduce întocmai și în animaţie.)


Tags:

 
 
 

One Response to “La luna”

  1. Gravatar of mari mari
    17. November 2012 at 14:08

    Trebuie sa ne cumparam cartea!
    Ce lucruri minunate!
    m

Leave a Reply