The Snowman And The Snowdog

La 30 de ani de la lansarea animaţiei britanice de Crăciun „Omul de zăpadă/ The Snowman”, producătorii au realizat continuarea îndrăgitului film, introducând un nou personaj, dar păstrând tehnicile tradiţionale de animaţie care i-au oferit farmecul binecunoscut.

 

„Omul de zăpadă/ The Snowman” este titlul unei cărţi pentru copii, fără cuvinte, publicată de autorul englez Raymond Briggs în 1978. În 1982, cartea a fost adaptată într-un film animat de 26 de minute, care a debutat în televiziunea britanică în a doua zi de Crăciun. Nominalizat pentru Premiile Oscar, fimul prezintă povestea unui băieţel şi a omului de zăpadă pe care acesta l-a ridicat în Ajunul Crăciunului, cei doi pornind într-o aventură magică spre Polul Nord pentru a-l întâlni pe Moş Crăciun.

 

Pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la lansarea filmului, echipa de producţie a realizat o continuare a celebrei poveşti, având numele „Omul de zăpadă şi câinele de zăpadă/ The Snowman And The Snowdog” şi difuzată în Marea Britanie în Ajunul Crăciunului din 2012.

În această parte, un băiat pe nume Billy se mută în casa în care trăia James, personajul principal din filmul original „Omul de zăpadă”. Aventura începe când Billy găseşte vechile jucării ale lui James sub podeaua din camera lui, printre care descoperă şi o fotografie cu un băiat de vârsta lui, surprins lângă un om de zăpadă, o pălărie şi un fular. Inspirat de fotografie, Billy costruieşte propriul om de zăpadă în Ajunul Crăciunului, precum şi un câine de zăpadă, pe care îl numeşte „Șosete/ Socks” în memoria căţelului lui care tocmai murise. La miezul nopţii, cei doi prind viaţă şi îl iau pe Billy într-o călătorie către Polul Nord, zburând împreună pe cerul Londrei.

 

Cei care vor vedea noul film vor observa că băiatul nu are nici televizor, nici calculator în camera lui! De fapt, niciun dispozitiv modern nu apare pe parcursul celor 24 de minute, producătorii dorind ca filmul să fie atemporal şi să rămână fidel aceluiaşi farmec oferit de animaţia tradiţională.

Spre deosebire de animaţia modernă generată prin programele digitale, „Omul de zăpadă şi câinele de zăpadă” este desenat de mână, proces care a necesitat munca a 77 de artişti. Fiecare secundă de film este compusă din 12 cadre şi a avut nevoie de 30 de ore pentru a fi definitivată. Fundalul se modifică pentru fiecare cadru, faţă de metoda convenţională prin care personajele sunt mişcate pe un fundal static. Întregul proces de realizare a filmului de 24 de minute a fost atât de laborios, încât a durat mai mult de un an, ritmul de producţie posibil fiind de cinci secunde de animaţie pe săptămână. În total, artiştii implicaţi în proiect au lucrat cu 200.000 de foi de hârtie şi cu 5.000 de creioane, desenele apărând chiar într-o expoziţie ce va avea loc în 2013.

Sursă: www.dailymail.co.uk

Vizionați partea I aici, iar partea a II-a aici.


Tags: ,

 
 
 

Leave a Reply