Curatoriul „Părintele Teofil Părăian”

Cu binecuvântarea și în prezența IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, vineri, 1 martie 2013, a avut loc a 2-a întâlnire a Curatoriului „Părintele Teofil Părăian” la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.
Cu purtarea de grijă a PS Părinte Sofian, Curatoriul pregătește în curând publicarea celor mai frumoase scrisori ale Părintelui Teofil Părăian și organizarea unei tabere de spiritualitate ortodoxă închinată Părintelui Teofil Părăian. De la constituirea lui, Curatoriul mai lucrează la realizarea unui film documentar, la inventarierea arhivei audio Teofil Părăian și la alcătuirea unei biografii și bibliografii consistente Teofil Părăian. Primul proiect dus la bun sfârșit este amenajarea unei expoziții permanente în chilia ucenicului Părintelui Teofil.

 

 

Curatoriul este format din personalităţi ale vieţii ecleziale, publice şi laice, unite de preocuparea pentru punerea în valoare a moştenirii spirituale a Părintelui Arhimandrit Teofil Părăian de la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, trecut la cele veşnice în 29 octombrie 2009, dar şi de dorinţa cinstirii memoriei Preacuvioşiei Sale. Scopul constituirii acestui Curatoriu este ca autoritatea, experienţa, competenţa şi influenţa curatorilor să-şi găsească un cadru adecvat pentru a putea sprijini demersurile şi activităţile destinate punerii în valoare a acestei moşteniri.


Tags: ,

 
 
 

2 Responses to “Curatoriul „Părintele Teofil Părăian””

 1. Gravatar of iulian nistea iulian nistea
  9. March 2013 at 01:24

  Cine sunt membrii mai precis?

 2. Gravatar of Viorica Viorica
  24. March 2013 at 19:57

  Doamne ajuta! Sint interesata de tabara de spiritualitate ortodoxa ce se va organiza. Puteti va rog sa ma tineti si pe mine la curent cu aceasta tabara (unde/cand/cat costa)? Aveti emailul meu sau daca puteti sa ne tineti la curent cu acest aspect pe blog.
  Presupun ca ar fi un demers foarte frumos daca s-ar organiza astfel de tabere chiar contra cost iar banii stransi sa fie donatii pt manastiri, biserici sau chiar pt acest curatoriu legat de memoria parintelui Teofil Paraian.

Leave a Reply