The Brilliance will continue…

Dragi prieteni, am primit vesti bune!

Încă mai putem vizita expozitia “The Brilliance of Byzantium. Greek Illuminated Manuscripts from the Balkans VI-XVIII C”.
Chiar daca si eu anuntasem (si vad ca pana acum asa spun si alte surse aici sau aici) ca expozitia este deschisa doar in perioada 22-27 august 2011, am primit vestea de incredere de la Prof. Axinia Dzurova, President of the “Helena and Ivan Dujcev” Foundation, Co-Chair of the Organizing Committee of the 22 ICBS, ca ea va fi deschisa pana in 30 septembrie la NATIONAL GALLERY FOR FOREIGN ART. Tot acum am aflat acum ca s-a editat cu acest prilej si un album cu imagini si texte despre toate exponatele.
Va informez si eu ca două Codexuri Crimson (rosii) din Tirana, datând din secolele al VI-lea şi al IX-lea, descoperite după al doilea război mondial şi restaurate în Berat, în China, sunt parte din expoziţie. Unul dintre ele (Beratinus I*), care conţine texte din Evanghelie, datează din timpul domniei lui Iustinian (secolul VI) şi este colorat în purpuriu. În violet, dar cu nuanţă de roşu, este Evanghelia Beratinus II** care datează din secolul al IX-lea.
Va invit sa priviti cateva imagini din salile de expozitie aici.

Ce facem, mergem?

 


Tags: , , , ,

 
 
 

Leave a Reply