The book lover

Coperta revistei The New Yorker, Dec. 5/ 2011 (realizata de caricaturistul, scriitorul si scenaristul Daniel Clowes), ma surprinde.
Ca stil, ma trimite in urma cu vreo 30 de ani. Ca timp, e evident cel de azi, dar si cel viitor.
Un pensionar intra intr-o librarie (pe vitrina scrie „Books”). Vrea sa cumpere niste carti. Nu le gaseste. „Aaa, carti tiparite pe hartie avem doar aici, pe raftul de jos”, raspunde vanzatoarea blonda.

Trist, nu-i asa? Oamenii au uitat de mult acest adevar:
„Cartea iti este la fel de ascultatoare atat noaptea cat si ziua, la fel de supusa atat cand te afli intr-o calatorie cat si atunci cand stai intr-un loc, care nu se scuza pretinzand ca i-ar fi somn si pe care nu o cuprinde oboseala nesomnului. Este invatatorul care, daca ai nevoie de el, isi tine cuvantul dat, iar daca incetezi a-l mai plati, el nu inceteaza sa-ti fie de folos, care atunci cand esti izolat nu se desparte de tine, iar atunci cand te impresoara vanturile dusmanilor tai, nu se indreapta impotriva-ti.” (Aforism arab)


Tags: , , ,

 
 
 

One Response to “The book lover”

  1. Gravatar of Mari Mari
    6. December 2011 at 20:14

    Am cumparat astazi cartea “Gradina ca parabola teologica”-scrisa de teologul Vigen Guroian, o carte minunata.
    …citind, mi-a venit in minte o intrebare: Cu ce fel de gradina ne identificam? O gradina de trandafiri, una de cartofi, o gradina neingradita, o gradina din fata blocului inconjurata de un gard sinistru sau…?

Leave a Reply