Ce fotografiez când nu fotografiez

Passepartout dublu nr. 1
– Un călugăr stând în fața unui magazin din centrul Clujului. Pe geam scrie mare: „CARNEA ÎN CARE PUTEȚI AVEA ÎNCREDERE”.

– Pe stradă, în preajma sărbătorilor de iarnă, un biet cerșetor zgribulit în fața unui magazin alimentar. Pe vitrină, chiar în dreptul lui, scrie mare, pe o coală albă: „AVEM MAȚE”.

Passepartout dublu nr. 2
– O doamnă pe tocuri înalte, îmbrăcată cu o rochie elegantă de culoarea gri oțel, ținând cu amândouă mâinile, departe de corp, un sac mare de nylon, transparent, în care stă întins cu capul în jos un ecorșeu roziu de miel.

– Un bărbat bine făcut, până în 30 de ani, îmbrăcat într-un costum business impecabil, cu pantofi de lac, ducând în mâna dreaptă o oală imensă emailată roșie, iar în mâna stângă un buchet de flori.

[După cum v-am spus deja, mi-ar plăcea să realizez o expoziție de non-fotografie – altfel nu știu cum să îi spun –, în care să expun ce fotografiez când nu fotografiez, adică descrierile unor scene/situații care m-au atras, dar pe care nu am îndrăznit sau nu am vrut să le fotografiez]


Tags:

 
 
 

Leave a Reply