Monsieur prêtre du château

Din mila lui Dumnezeu, am împlinit 8 ani de preoție la Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului de la Ciucea. Gândindu-mă la cât de repede a trecut timpul, mi-au venit în minte două episoade (de când eram student la arte frumoase, când nici măcar nu visam că voi face facultatea de teologie), legate de acest loc minunat în care slujesc ca preot misionar și unde oamenii îmi spun „Domn’ părinte de la castel”.


[Fotografie din paraclisul mănăstirii de la Ciucea]

 

1. În 1994, când eram în anul al II-lea la sculptură, am primit ca temă de semestru realizarea machetei unui ansamblu sculptural. Monumentul proiectat de noi putea fi gândit pentru o locație care avea deja o astfel de lucrare, dar și pentru o locație pe care o vedeam potrivită pentru a avea una nouă. Locul ales de mine a fost Domeniul Octavian Goga, fără să am atunci vreo legătură sufletească sau de vreun alt fel cu Ciucea.

2. În 1995, fiind în curtea arhiepiscopiei din Cluj, am fost rugat să ajut la demontarea iconostasului din fostul paraclis al arhiepiscopului Teofil Herineanu, pentru a fi dus în paraclisul mănăstirii de la Ciucea. Am făcut-o cu bucurie.

După 10 ani, în 2004 – când maica Inocenția (stareță a mănăstirii de la Ciucea din 1997), m-a propus ca preot pentru mănăstire Părintelui Arhiepiscop Bartolomeu –, mi-am adus aminte de faptele relatate mai sus, zicându-mi, ca și acum, că nimic nu a fost întâmplător.
Așa a binevoit Dumnezeu!


Tags: ,

 
 
 

4 Responses to “Monsieur prêtre du château”

 1. Gravatar of Andreea Nicula Andreea Nicula
  17. August 2012 at 11:30

  La multi multi … ani!
  Ne bucuram sa va avem alaturi de noi!

 2. Gravatar of admin admin
  26. August 2012 at 15:55

  Mulțumesc, Andreea!

 3. Gravatar of George George
  22. August 2012 at 15:01

  Mă bucur să vă întâlnesc online şi vă felicit pt blog. Vă aşteptăm la Timişoara cu o nouă expoziţie, poate şi una de icoane :). Vă doresc ani rodnici în continuare!

 4. Gravatar of admin admin
  26. August 2012 at 15:54

  Vă mulțumesc!

Leave a Reply