Manet: Portraying Life

MANET: PORTRAYING LIFE
Muzeul de Artă Toledo
7 octombrie 2012 – 1 ianuarie 2013
Academia Regală de Artă Londra
26 ianuarie – 14 aprilie 2013

 

Muzeul de Artă Toledo şi Academia Regală de Artă din Londra propun o expoziţie care se axează exclusiv pe portretistica lui Manet. Născut în acelaşi deceniu cu fotografia, Manet a fost unul dintre cei mai eleganţi pictori ai secolului al XIX-lea şi un arhivar al vieţii, respectiv cotidianului parizian din acele timpuri.

Directorul Muzeului de Artă Toledo vede în Manet un portretist extraordinar, care i-a inspirat pe Cézanne, Pissarro, Monet şi Degas, fiind influenţat, la rândul lui, de aceştia.

Expoziţia Manet: Portraying Life adună 40 de tablouri Manet, împrumutate din peste 25 de muzee şi coleţii private din Danemarca, Ungaria, Franţa, Germania, Spania, Japonia etc.
(Sursă info: Toledo Museum & The Chronicle)

Priviți aici cât de frumos și creativ poate fi promovată o expoziție, că de fapt asta am dorit să vă arăt.


Tags: , ,

 
 
 

2 Responses to “Manet: Portraying Life”

 1. Gravatar of Ioana Ioana
  23. December 2012 at 10:08

  Frumos, frumos… Tare frumos. In plus, piesa de la Daughter a prins corect dispozitia. “All my children can become me/What a mess I leave/To follow.” Multumesc.

 2. Gravatar of admin admin
  23. December 2012 at 14:31

  Multumesc, Ioana.
  Ma bucur ca ti-a placut. M-a surpins placut ca doamna din filmulet nu e o actrita, ci o prietena a muzeului. Tot cu ocazia asta am aflat si de Daughter, depre care nu stiam nimic.

Leave a Reply