O aplicație gratuită, care permite explorarea inedită a operelor lui Van Gogh, a primit Heritage in Motion Award 2014

Aplicația Touch Van Gogh permite utilizatorilor să descopere detalii fascinante în picturile lui Vincent van Gogh (1853-1890). Aplicația a fost acum extinsă cu încă trei lucrări: The Cottage, Seascape near Les Saintes-Maries-de-la-Mer și Garden of the Asylum.
Axel Rüger, directorul Muzeului Van Gogh:
Prin intermediul celei de a doua versiuni a acestei aplicații premiate oamenii pot descoperi acum șase tablouri iconice ale celui mai faimos artist olandez, ajungând să cunoască secretele tehnicii picturii lui Van Gogh și metoda lui de lucru. Aplicația, făcută pentru tabletă, folosește funcțiile multi-touch, astfel încât utilizatorii pot descoperi la domiciliu ceea ce este ascuns în și sub vopsea. Am făcut astfel accesibile unui public larg rezultatele multor ani de de cercetare complexă în metoda de lucru a lui Van Gogh.
De exemplu, puteți descoperi acum că Cottage a fost pictată pe o pânză care Van Gogh a folosit-o anterior pentru a picta un cioban cu turma sa de oi. În Seascape near Les Saintes-Maries-de-la-Mer, o pictură făcută în aer liber (plein air), puteți detecta încă fire de nisip în vopsea. În pictura Garden of the Asylum puteți descoperi toate straturile de pastă tipică, groasă, aplicată de Van Gogh și, printr-o lupă, puteți arunca o privire sub cadru, astfel încât să puteți înțelege efectul de decolorare a pigmentului roșu din vopsea.
Aplicația, în limba engleză, este compatibilă cu iOS 6 și Android și poate fi descărcată gratuit prin intermediul Apple Store și Google Play.
Touch Van Gogh a primit Heritage in Motion Award 2014 – un concurs multimedia organizat bianual, care se concentrează pe promovarea patrimoniului european.

van gogh


Tags: , ,

 
 
 

Leave a Reply