Un milion de daruri!

van-gogh-opening[Family members of Vincent van Gogh opened the complete new presentation in November, one of the highlights of the Van Gogh Museum in 2014. Photo: Jan Kees Steenman.]

În această săptămână, Muzeul Van Gogh și-a salutat vizitatorul cu numărul 1.000.000, cu patru săptămâni mai devreme decât anul trecut. Muzeul Van Gogh continuă să aibă tot mai mulți vizitatori, atât din țară, cât și din strainătate. Acest lucru îl arată, de asemenea, și Amsterdam Marketing Tourism Barometer. Muzeul Van Gogh a primit deja cu aproape 10% mai mulți vizitatori în primul trimestru al anului 2015. Anne Frank House și Rijksmuseum au înregistrat și ele creșterea numărului de vizitatori. Amsterdam este tot mai popular: numărul de pasageri care sosesc în aeroportul internațional Schiphol a crescut cu 6,6% în primul trimestru al anului 2015. Numărul de rezervări hoteliere, de asemenea, a crescut cu 5,2% în primele trei luni.

Van Gogh a murit în orașul francez Auvers-sur-Oise exact în urmă cu 125 ani, în această lună. Interesul internațional pentru viața și opera lui Van Gogh sunt remarcabile. „Acest adevăr îl observăm în fiecare zi”, spune Axel Rüger (director al Muzeului Van Gogh). „Numărul de vizitatori care vin la muzeul nostru pentru a descoperi mai multe despre colecția noastră și viața lui Van Gogh rămâne copleșitor. Această tendință se aplică și vizitelor on-line, ca de exemplu răspunsul la campania noastră în plină desfășurare cu cele 125 de întrebări prin care solicităm publicului să pună întrebări despre Van Gogh și viața lui. În prima săptămână am fost deja inundați cu întrebări prin intermediul rețelei noastre on-line”. Noua prezentare a colecției Van Gogh, deschisă în noiembrie anul trecut, și turul multi-media complet refăcut sunt, de asemenea, foarte apreciate.

Din cauza unei foarte bine calculate distribuții a numărului de vizitatori în timpul zilei sau săptămanii – muzeul este deschis în nopțile de vineri pe tot parcursul anului și în nopțile de sâmbătă în timpul lunilor de vară – muzeul nu este perceput ca un muzeu aglomerat, în ciuda numărului foarte mare de vizitatori. Un număr tot mai mare de vizitatori cumpără bilete lor de intrare on-line și în acest fel se pot vedea ce fel de bilete de intrare au fost solicitate și pentru care intervale de timp.

Interesul continuu pentru Van Gogh în timpul anului aniversar Van Gogh 2015, de asemenea, se extinde dincolo de porțile muzeului din Amsterdam. De exemplu, televiziunea AVRO / TROS a organizat un concurs inspirat de Van Gogh, care a motivat sute de artiști pentru a trimite lucrări minunate. În luna mai, Sanoma a publicat o ediție a unei benzi desenate Donald Duck, dedicată în întregime lui Vincent. Și filmul „Van Gogh: a new way of seeing” a fost prezentat în cinematografe în peste 50 de țări. „Cum era de așteptat, acest lucru contribuie la imaginea pozitivă a muzeului nostru” spune în continuare Axel Rüger.

Construirea unei noi clădiri destinată intrării în Muzeul Van Gogh este în faza finală. La 4 septembrie noua intrare de sticlă va fi inaugurată oficial. Relocarea intrării principale în Museumplein va spori în mod clar numărul vizitatorilor. Muzeul Van Gogh încheie acum o lungă perioadă de renovare. Noua clădire de la intrare va fi deschisă pentru public începând cu 5 septembrie, iar câteva săptămâni mai târziu, în 25 septembrie, mult-așteptata expoziție Munch : Van Gogh (25 Septembrie 2015 – 17 Ianuarie 2016) își va deschide porțile publicului.


Tags: , ,

 
 
 

Leave a Reply