LET’S GOGH la Muzeul de Artă din Cluj!

Expoziția: LET’S GOGH!
Muzeul de Artă Cluj-Napoca
17-27 septembrie 2015
Vernisaj: joi, 17 septembrie, ora 18.00
În prezența Domnului WOUTER REIJERS,
Consulul Onorific al Regatului Țărilor de Jos
la Cluj-Napoca
Cuvânt de deschidere:
Alexandra Sârbu & Ioan Gînscă,
curatorul expoziției

afis-Let-s-Gogh-muzeu-arta-cluj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Școala Gimnazială „Elf” din Cluj-Napoca, organizează, în perioada 17 – 27 septembrie 2015, o expoziție de pictură, desen, colaj și instalație intitulată generic „Let’s Gogh!”.

Evenimentul, ocazionat de împlinirea a 125 de ani de la moartea marelui maestru Vincent Van Gogh (1853-1890), aduce în atenția publicului o serie ingenioasă de lucrări și proiecte realizate de un grup de 24 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Elf” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea doamnelor profesoare Marinela Scripcariu şi Ludmila Frătescu, cu ocazia participării la tabăra de creație artistică desfășurată la Conacul Mânău, în perioada 31 august – 5 septembrie 2015. Expoziția oferă, totodată, și o surprinzător de plăcută și atractivă lecție de istoria artei, care are ca principal scop promovarea în rândul tinerilor elevi a operei și gândirii creative a unuia dintre cei mai influenți pictori ai istoriei artelor plastice din epoca modernă.

Vernisajul expoziției va avea loc  joi, 17 septembrie 2015, orele 18:00, la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca (P-ța Unirii nr. 30), în prezența domnului Wouter Reijers, Consulul Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Cluj-Napoca, a doamnei Alexandra Sârbu, Muzeul de Artă Cluj-Napoca și a domnului prof. Ioan Gînscă, curatorul expoziției.

Lista tinerilor artiști care au participat în tabăra de la Mânău:
Adam Anya – clasa a 4-a, Bartalus Mayanna – clasa a 4-a, Buza Mara – clasa a 3-a, Cosma Ana Iarina – clasa a 2-a, Cozma Luca – clasa a 4-a, Gînscă-Nistea Nichita – clasa I, Gînscă-Nistea Sara – clasa a 4-a, Godiac Mircea – clasa a 3-a, Grigoroiu Vladimir – clasa a 4-a, Hăpăianu Rareș – clasa I, Ivan Andrei – clasa a 4-a, Ivan Ilinca – clasa a 4-a, Lakatos Adam – clasa a 4-a, Lupșan Ștefan – clasa a 5-a, Man Andrei – clasa a 4-a, Mureșan Rada – clasa I-a, Mureșan Sofia – clasa a 4-a, Nistea Ioana – clasa a 6-a, Ofrim Sofia – clasa a 6-a, Paris Dinu – clasa 2-a , Rozor Andrei – clasa a 6-a, Sas Erik – clasa a 7-a, Scripcariu Luca – clasa a 8-a, Vescan Ana – clasa a 4-a.

Școala Gimnazială „Elf” este prima școală particulară din Cluj-Napoca, acreditată de Ministerul Educației, Cercetării și Inovării pentru clasele I-VIII, care și-a deschis porțile la data de 15 septembrie 1999, în cadrul Fundației Țăndărică, rod al inițiativei doamnei Marcela Pop, profesoară de limba engleză. Scopul pentru care a luat ființă această școală a fost acela de a continua, în mod firesc, programul grădinițelor „Țăndărică”, oferind elevilor o educație completă, într-un mediu cald și prietenos, unde fiecare copil să-și poată dezvolta personalitatea global, în funcție de aptitudinile și talentele individuale. 


Tags:

 
 
 

Leave a Reply